Teràpia corporal integrativa

 

La teràpia corporal integrativa va ser creada per Antonio Pacheco, amb qui em vaig formar, i en l’actualitat imparteix la seva formació l’Espai TCI, dirigit per Antoni Aguilar, amb qui col·laboro i amb seus a Barcelona, Mallorca i Eivissa.

Amb la teràpia corporal integrativa es recolza la presa de consciència a través del cos i els seus processos energètics treballant per a una millor consciència corporal per tal d’anar desbloquejant aquelles zones del cos on s’hi detectin bloquejos crònics.

Es parteix de la idea de que totes les experiències de la vida queden guardades en el cos en forma de tensions musculars. Aquestes tensions amb el temps es van fent cròniques i es van convertint en el que anomenem “cuirassa muscular”. Aquesta cuirassa ens tanca a una sola manera de moure’ns, compartir i veure el món, la vida i a nosaltres mateixos.

És a través del desbloqueig d’aquestes tensions musculars cròniques que anem prenent més contacte amb el nostre cos i amb nosaltres mateixos obrint-nos a l’experiència de viure sentint el plaer i el goig de viure. També es recupera l’energia que havia quedat estancada en els bloquejos, afavorint que sorgeixi la part més espontània i essencial de la persona, podent-se expressar sense tantes traves.

Mitjançant vàries tècniques corporals (massatge, bioenergètica, moviment, visualitzacions, ball…) es van coneixent els propis processos energètics i s’aprèn a augmentar el nivell d’energia de la que es disposa i a millorar l’ús que se’n fa, ja que dependran d’aquests dos components les respostes a les situacions de la vida.

Per a més informació sobre la teràpia corporal integrativa:

http://www.terapiacorporalintegrativa.com

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
Share
Tagged in